Podeli vest

Anđelina Džoli odala je počast pokojnoj majci koja bi danas proslavila svoj 73. rođendan i pozvala žene da se podvrgnu skriningu za rak dojke i rak jajnika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

andjelina džoli
Foto: Shutterstock

Ona je na svom instagramu juče podelila sliku svoje majke uz apel.

“Sutra bi mojoj majci bio 73. rođendan. Preminula je pre 15 godina, posle duge borbe sa rakom dojke i jajnika”, napisala je 47-godišnja dobitnica Oskara pored fotografije nje i njene mame, Marčelin Bertrand.

Bertran je umrla 2007. u 56. godini, nakon skoro osmogodišnje borbe protiv raka.

Moja mama je volela Hendriksa. I uvek bi potpisivala svoja pisma sa “Kiss the Sky”. Nakon što je preminula to je dobilo novo značenje. Šaljem ljubav onima koji su takođe izgubili voljene i snagu onima koji se upravo u ovom trenutku bore za svoje živote i živote onih koje vole”, napisala je glumica.

Maršelin Bertran je ćerku Anđelinu dobila u braku sa glumce Džonom Vojtom, u tom braku koji je trajao od 1971. do 1980. dobili su i sina Džejmsa Havena. Glumica je bila potom udata za Toma Besamru.

Džoli je u Njujork tajmsu 2015. otkrila da je takođe izgubila tetku i baku od raka.

Džoli je dodala heštegove #VOCD2023 #vorldovariancancerdai i uključila vezu u svojoj biografiji na Instagramu do veb stranice Svetske koalicije za rak jajnika.

Anđelina je 2019. u svom emotivnom eseju za časopis Time iznela sve o bolu gledanja njene majke kako umire od raka.

„Sećam se da sam jednom držala majku za ruku dok je primala hemoterapiju, kada je počela da postaje ljubičasta i morala sam da se trčim da nađem medicinsku sestru“, napisala je ona. „Sada postoje novi načini da se identifikuje koji lek za hemoterapiju je najbolji za svakog pacijenta, što dovodi do manje užasnih neželjenih efekata. Manje. Često je i dalje tako teško za telo.”

Anđelina Džoli podvrgla se 2013. dvostrukoj masektomiji zbog rizika od kancera.

Mama šestoro dece takođe se osvrnula na svoju odluku da ukloni grudi, jajnike i jajovode.

„Često me pitaju o mojim medicinskim izborima i javno govorim o njima i kako su uticali na mene. Jednostavno osećam da sam donela odluke u cilju poboljšanja svojih šansi da budem ovde da vidim kako moja deca odrastaju i da upoznam svoje unuke“, objasnila je ona.

„Živim više od decenije bez majke. Ona je samo nekoliko svojih unuka i često je bila previše bolesna da bi se igrala sa njima“, napisala je Džoli i dodala: „Moja majka se borila sa bolešću deceniju i dogurala do svojih 50-ih. Moja baka je umrla u 40-im godinama. Nadam se da će mi moji izbori omogućiti da živim još malo.”


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: