Podeli vest

Posle najave RHMZ-a da bi nepogode tokom vikenda mogle uzrokovati poplave, MUP je danas apelovao na građane, a posebno one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi s predstojećim nepogodama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

Takođe je saopšteno da su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima.

Sektor za vanredne situacije MUP-a prosledio je nadležnim štabovima za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

MUP navodi da je potrebno da se, u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.

RHMZ upozorava na veliku količinu padavina za vikend, lokalna pojava grada

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da će se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom.

Naoblačenje će u subotu posle podne zahvatiti severne i zapadne, u toku noći ka nedelji i u nedelju proširiti i na ostale krajeve Srbije uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina od 30 do 70 mm, lokalno i više, naročito u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će u toku noći ka nedelji zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju, pa su u pojedinim delovima grada moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa velikom količinom padavina od 20 do 40mm, lokalno i više.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: