Podeli vest

Pokret “Evropski put – Basta”, koga predvodi bivši ministar privrede Rade Basta  saopštio je večeras da će izaći na predsetojeće izbore sa “jasnim planom i programom”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Agencije

To su vladavina prava, velike investicije u domaću privredu, privlačenje stranih investicija, borba protiv korupcije i kriminala, rešenja protiv svih oblika nasilja u društvu, piše u saopštenju.

Tu spada i besplatno školovanje i kvalitetno zdravstvo, ubrzanje procesa članstva Srbije u EU,  izrada nacionalne strategije razvoja i usklađivanje sa spoljnom i  bezbednosnom politikom EU.

Basta je kazao da će taj pokret učestvovati na svim predstojećim izborima jer je građanima potrebna, kako je naveo,  jasna i odgovorna politika, na spoljnopolitičkom i na unutrašnjem planu.

“Vreme je, da se prekine sa pogubnom politikom koju imamo u poslednjih 30 godina i da političari, koji nas svojom nazadnom radikalskom i lažnom socijalističkom politikom vraćaju u devedesete, pakuju  kofere”, kazao je on.

Cilj je, dodao je Basta, sređivanje situacije u  zemlji po svim ključnim pitanjima i po standardima EU, kao i potpuna spremnost za punopravno članstvo u EU pre 2030. godine.

“Pokret Evropski put -Basta na izborima kandiduje odgovornu i ozbiljnu politiku i zato je ekonomija na prvom mestu”, kazao je on.

Prema njegovim  rečima, to znači više radnih mesta, položaj radnika unapređen i zaštićen, da od 2025. godine prosečne plate budu 1.400 evra, a prosečne penzije 700 evra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: