Ministar privrede Rade Basta i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko razgovarali su danas o unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

basta
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO PRIVREDE/ ZORAN VUJASINOVIĆ

Basta je ocenio da se ekonomski odnosi uspešno razvijaju u svim oblastima, a posebno u trgovinskoj, investicionoj, energetskoj, u oblasti poljoprivrede, kao i u sferi izgradnje železničke infrastrukture, saopštilo je resorno ministarstvo.

Bocan Harčenko je ocenio da je dogovor dveju strana postignut o energenatima dobar i da bi situacija bila drugačija da nema Balkanskog toka.

Tokom razgovora ukazano je na značaj Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije i Memoranduma o uzajamnom razumevanju o lokalizaciji ruske industrijske proizvodnje na teritoriji Srbije, koji predstavljaju bitan mehanizam za dalje jačanje zajedničkih privrednih aktivnosti, saopštilo je Ministarstvo.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o krizi na Kosovu i Metohiji i o geopolitičkoj situaciji, a Basta je preneo da su Srbija i predsednik Aleksandar Vučić suočeni su sa brojnim pritiscima i pozvao Rusiju da to razume.

Bocan Harčenko je naveo da je KiM najozbiljniji problem koji Srbija ima i da to pitanje zabrinjava rusku stranu, prenosi ministarstvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ