Podeli vest

Rade Basta i Kristofer Hil razgovarali su o unpređenju privredne saradnje Srbije i SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ministar privrede Rade Basta i ambasador SAD u Serbiji Kristofer Hil razgovarali su danas o unapređenju privredne saradnje Srbije i SAD.

Basta je ukazao je da se odnosi Srbije i SAD kontinuirano razvijaju, što je potvrđeno i potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma i Međudržavnog sporazuma o podsticanju investicija, saopštilo je Ministarstvo privrede.

”Uzimajući u obzir ponudu američkog tržišta i naprednih industrijskih grana, nove šanse za unapređenje privredne saradnje vidimo pre svega u energetici, poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IKT industriji, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa”, rekao je ministar Basta.

Predstavio je i akciju „Žene su zakon“, kao i prioritete Ministarstva u narednom periodu, poput završetka procesa privatizacije, podrške ženama preduzetnicama i programe koje će sprovoditi u narednom periodu.

Ambasador Hil čestitao je Basti što mu je ukazano poverenje i što je postavljen na funkciju ministra privrede, za koju smatra da je jedna od najzahtevnijih, navodi se u sapštenju Ministarstva.

Rekao je da mu želi puno uspeha budući da se od njega očekuju rezultati u što kraćem roku. Ambasador Hil je, kako dodaju iz Ministarstva privrede, iskazao interesovanje za akciju „Žene su zakon“.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: