Podeli vest

Beogradska filharmonija saopštila je danas da će slavljeničku sezonu povodom 100 godina svog rada otvoriti 15. septembra koncertom u Kolarčevoj zadužbini, kog posvećuje svom direktoru Ivanu Tasovcu (1966-2021).

Autor : Bilten.rs , Izvor :

koncert
Foto: Shutterstock

“Baš kao što bi Tasovac želeo, koncertno slavlje u sezoni 2023/24 Beogradska filharmonija počinje megalomanski, sa najdužom simfonijom u standardnom koncertnom repertoaru – čuvenom Malerovom broj 3”, kaže se u saopštenju.

Beogradska filharmonija je istakla da na čelu sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom “u velikom stilu ulazi u drugi vek postojanja sa više od 150 učesnika na bini Kolarca u izvođenju grandioznog dela”.

Kako je najavljeno, filharmoničarima će se pridružiti ženski hor Kolegijum muzikum (Collegium musicum), dečiji hor Kolibri kao i mecosopran Viktorija Masi.

Felcu će kao specijalisti za Malera ovo biti šesta simfonija koju izvodi sa Beogradskom filharmonijom, sa ambicijom da zajednički zaokruže svih devet iz kompozitorovog opusa. “Malerova Treća je zaista šampion među simfonijama.

Izvodimo 100 minuta muzike – taman za svih 100 godina orkestra”, istakao je Felc.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: