Podeli vest

Na beogradskom Trgu republike počeo je festival humanitarnog karaktera “Najslađi ukusi”, na kojem će posetioci danas i sutra biti u prilici da probaju domaći sladoled, krofne, palačinke, torte i keks.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Kao i prethodnih godina, na Trgu je postavljeno tridesetak tezgi različitih proizvođača, kaže organizatorka Snežana Spasojević za Tanjug, i dodaje da u Beogradu posluje mnogo proizvođača sladoleda i ostalih slatkiša, i da nije bilo teško izabrati izlagače za ovogodišnji festival.

Festival slatkiša je od osnivanja humanitarnog karaktera, a pomoć u toku godine, zahvaljujući organizatorima i učesnicima festivala, dobijaju Svratišta i Sigurna kuća, precizirala je ona.

Ona je rekla da se ideja rodila pre pet godina da se Beograđanima i gostima glavnog grada ponudi nešto drugačije od onoga na šta su obično navikli.

„Prva ideja je bila da Srbija i grad Beograd, kao i sve metropole, imaju svoj „Candy festival“. I u tome smo i uspeli, evo, već petu godinu organizujemo festival. Uspevamo da uveselimo naše sugrađane, kako drugačije nego slatkišima“, kaže Spasojević.

Festival slatkiša je od osnivanja humanitarnog karaktera, a pomoć u toku godine, zahvaljujući organizatorima i učesnicima festivala, dobijaju Svratišta i Sigurna kuća.

„To smo mi izabrali. Prvo ih jako obradujemo slatkišima, zato što ih svi volimo, a smatram da što više organizacija, poput ove, treba da se okrenu humanitarnom karakteru, jer je toj deci zaista potrebna pomoć”, rekla je ona.

Spasojević je rekla da organizatori ne nose proizvode samo nakon festivala, nego su ovim dvema ustanovama okrenuti tokom cele godine, tako da im slatkiše nose i kada su praznici kao što su Nova godina, Uskrs, Božić, 8. mart, ili kad polaze u školu.

Oba festivalska dana, posetioci će u slatkišima moći da uživaju od 10 do 20 sati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ