Podeli vest

Brnabić je izrazila zadovoljstvo prestavljanjem potencijala Srbije i Beograda u Parizu pred delegatima iz 185 zemalja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo prestavljanjem potencijala Srbije i Beograda u Parizu pred delegatima iz 185 zemalja povodom kandidature Srbije za održavanje izložbe EXPO 2027, i pozitivnom reakcijom mnogih od njih.

“Neki nisu znali mnogo o Srbiji, mnogi su se oduševili, mnogi su rekli da će nas podržati, a oni koji nemaju pravo glasa jer su ovde kao predstavnici privrede, rekli su da će preko društvenih mreža promovisati Beograd i Srbiju”, rekla je Brnabić za Tanjug.

Ako pobedimo, dodala je, svetsku izložbu ne dovodimo samo u Beograd i Srbiju, već i na Balkan, i to bi bilo prvi put da se svetska izložba održi na Balkanu.

”Zato dajemo sve od sebe i imamo jako lepu podršku od zemalja iz regiona”, navela je premijerka.

Predsedica vlade je navela da je večeras u Parizu odrganizovan izuzetno važan događaj, čiji je bila domaćin zajedno sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, na kojem su predstavljeni svi potencijali Beograda i Srbije, u okviru kandidature za svetsku izložbu EXPO 2027.

“Predstavili smo našu zemlju, i neke od naših najboljih umetnika, glumaca, vajara, slikara, muzičara, i sve što Begorad treba da ponudi, čak su tu bili i mali progremeri iz škole u Ruskom Krsturu koji su pokazali taj deo kreativne i inovativne Srbije”, rekla je Brnabić i naglasila da je nas ceo tim dao sve od sebe.

Važno je, kako kaže, da smo predstavili Srbiju u Parizu delegatima iz skoro svih zemalja i pokazali im potencijale i lepote Srbije.

“Večeras je bio samo finalni događaj, na ovome radimo godinu dana ministar Siniša mali imao je važnu prezentaciju. Beograd i Srbiju smo predstavil delegatima iz 185 zemalja sveta”, rekla je Brnabić.

Na pitanje koje su prednnosti Beograda i Srbije u odnosu na druge, Brnabić je rekla da je toliko prednosti i da ne može biti objektivna.

“Nisam objektivna, ali mislim da je Beograd grad koji ima potpuno nove stvari da ponudi, pre svega u smislu invetivnosti, kreativnosti, tog kreativnog duha, kreativnih industrija, ogroman broj vrsnih svetskih umetnika, na Balkanu smo koji je sam po sebi unikatan i prelep i na svaki način prezanimljiv”, rekla je Brnabić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: