Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na vanrednoj konferenciji za medije da je policija utvrdila da je poslanik Đorđe Miketić plasirao u javnost lažnu informaciju, a preneli opozicioni mediji, da je odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese i dao uputstva svima kako to da urade, jer vlast navodno upisuje u biračke spiskove tzv. fantomske glasače.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BRNABIĆ
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ARHIVA

Brnabić je rekla da je sazvala konferenciju za medije jer je ta tema veoma ozbiljna za naše građane, demokratiju i vladavinu prava i tiče se poverenja u izborni proces.

“Mi smo se ponovo ove godine suočili sa optužbama da ubacujemo, kako opozicija kaže, fantomske glasače u birački spisak u Beogradu”, rekla je ona i dodala da je tako i Miroslav Aleksić tvrdio da se dnevno upisuje između 300 i 500 nepostojećih glasača u Beogradu.

Kazala je da je istina uvek prva žrtva političke borbe i da je odlučila da sa policijom proveri konkretan slučaj o kome je govorio Miketić.

Tako je 6. novembra to kulminiralo kada je Miketić preneo lažnu informaciju preko tajkunskih medija, kako je odjavio nepoznatu osobu sa svoje adrese. Navodno je bila prijavljena osoba koju ne poznaje na adresi gde stanuje bez njegovog znanja, ali je, prema evidenciji prijave, na njegovoj adresi utvrđeno da nije on podneo zahtev za tzv. pasivizaciju adrese već vlasnik stana. Takođe je utvrđeno na osnovu vanredne kontrole policije da je ustvari podnet zahtev da se sa te adrese odjave sva lica koja su prijavljena na toj adresi osim članova porodice, dok nije navedena nijedna osoba koja je, kako je rekao, lažno prijavljena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: