Podeli vest

Ana Brnabić izjavila je da je zahtev koji je Priština podnela kršenje svih, do sada potpisanih sporazuma

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
Foto: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zahtev koji je Priština podnela za ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope predstavlja kršenje svih, do sada potpisanih sporazuma, pre svega Vašingtonskog sporazuma, sto, kako kaže, i nije čudno nakon desetogodišnjeg kršenja i neimplementacije Briselskog sporazuma.

” Ovaj njihov potez za prijem u članstvo saveta Evrope, je vrhunac cinizma” rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u Dubaiju gde je danas ranije potpisala sa ministrom za kabinetske poslove Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Al Abdulah Al Karkavom Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade.

Oni su prekršili Vasingtonsnki sporazum, konstatovala je i istakla da će Srbija nastaviti sa kampanjom otpriznavanja tzv. nezavisnosti Kosova od strane onih zemalja koje su ih priznale.

“O svemu ostalome će se razgovarati na sednici Saveta nacionalne bezbednosti, rekla je ona, odgovarajući na pitanje srpskih medija o tome kakav će odgovor Srbije biti na ovaj potez Prištine

Brnabić je član saveta za nacionalnu bezbednost, ali sutrašnjoj sednici, kako kaže neće moći da prisustvuje,jer sutra završava posetu Dubaiju.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: