Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA) o unapređenju saradnje i novim investicijama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brnabić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je, sa predstavnicima Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA), razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje i novim investicijama.

Sastanku su, pored predsednika Asocijacije ACEBA Erika Stjuarta, prisustvovali i predstavnici 16 američkih kompanija, kao i predstavnici udruženja, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je istakla da su SAD jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji i navela da su tokom protekle decenije ekonomski odnosi dve zemlje u usponu, ali i da postoje mogućnosti za nove investicije i unapređenje trgovinske razmene.

Predsednica Vlade je prisutne upoznala sa prioritetima rada Vlade, podvukavši da su ključni sektori energetika, privreda, poljoprivreda, zdravstvo, infrastruktura i informacione tehnologije. Brnabić je predstavila i ekonomske, tehnološke i investicione potencijale naše zemlje.

Premijerka je naglasila da je potrebno fokusirati se na razvoj veštačke inteligencije koja se može primeniti u različitim oblastima, od zdravstva do auto-industrije.

Interes Srbije je da se sa članicama ove Asocijacije razvija privredna saradnja koja će zauzeti važno mesto u dijalogu sa SAD, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, Srbija će i dalje uspešno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa.

Predstavnici kompanija su premijerki predstavili mogućnosti i izrazili interesovanje o saradnji u privrednim oblastima pogodnim za ulaganja, uslovima poslovanja, posebno o potencijalima i perspektivama u Srbiji i regionu kao celini, kao i plasmanu proizvoda na tržišta zemalja sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini.

ACEBA je vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: