Srpski atletičari Elzan Bibić i Ivana Vuleta osvojili bronzane medalje na evropskom dvoranskom prvenstvu u Instabulu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vuleta
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

ELZAN BIBIĆ TREĆI U TRCI NA 3000 METARA

Srpski atletičar Elzan Bibić izjavio je da je srećan zbog osvojene bronzane medalje u trci na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Bibić je 3.000 metara istrčao za 7:44.03 minuta.

Zlato je pripalo Norvežanu Jakobu Ingebrigtsenu sa 7:40.32, a srebro Adelu Mećalu iz Španije sa 7:41.75 minuta. “Mogu da klažem da je u jednoj ruci ovo iznenađenje, a u drugoj i očekivano treće mesto s obzirom na to da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio među najbolja tri trkača na ovom SP s obzirom na to da je Ingebrigtsenu jako dobar trkač, kao i Španac Mečal. To su iskusni trkači”, rekao je Bibić, prenosi Instagram nalog Srpskog atletskog saveza. On je pružio podršku stanovnicima Turske, koje je nedavno pogodio razorni zemljotres. “Ovom prilikom bih želeo da pružim podršku ljudima u Turskoj koje je zadesio težak period zbog zemljotresa i deo ove trke i ovog uspeha poklanjam njima kao podršku”, dodao je srpski atletičar. Bibić je osvojio prvu medalju na velikim takmičenjima.

“Medalja je pre svega za mene, a posle za moje ljude, za moj tim, celu Srbiju, Novi Pazar, ceo Pešter. Nadam se da će ovo biti samo početak kolekcije sa šampionata”, istakao je Bibić.

IVANA VULETA TREĆA U SKOKU U DALJ

I Ivana Vuleta je dala sve od sebe da ostvari što bolji rezultat na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Vuleta je osvojila bronzu rezultatom 6,91 metar, skokom iz pete serije. U prvoj seriji Vuleta je skočila 6,76 metara, u drugoj 6,79, a u trećoj 6,66 metara. Ona je u četvrtoj seriji ostvarila skok od 6,77 metara, a u poslednjoj 6,90 metara.

“Dala sam sve od sebe, ali jednostavno ima dana kada vam nešto ide i dana kada ne ide sve po planu. Pokušala sam da uradim sve, bila sam spremna za taj skok, ali šta je tu je, nakon svega ne mogu da ne budem ponosna”, izjavila je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez.

Zlatnu medalju osvojila je Britanka Džazmin Sojers skokom od sedam metara. Srebro je pripalo Italijanki Larisi Japikino rezultatom 6,97 metara. “Nije uvek sve vezano za zlato, ali posle svega moram da budem ponosna pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazim sa povredom”, navela je Vuleta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ