Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon… – sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ležanje
Foto: Pixabay

Takmičenje u izležavanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a koje se 11. put organizuje u etno-selu “Montenegro” u Breznima, u Pivi, okupilo je devet takmičara iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda, od kojih su dvoje – jedan Podgoričanin i jedan Danilovgrađanin, ušli “u finale” i bore za novčanu nagradu od 350 evra.

Učesnici takmičenja, koje je počelo u subotu, kazali su da se nadaju da će oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja, ali je već tokom dana sedmoro odustalo i za titulu najboljeg danas se “bore” Podgoričanin Žarko Pejanović i Danilovgrađanin Vuk Koljenšić.

Takmičari su zalegli pod krošnju stoletnjeg javora, ali su tokom dana morali u kolibu zbog kiše, saopšteno je “Vijestima” sinoć.

Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon… – sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati.

Kuriozitet je da su ove godine pojedini takmičari odlučili da u Brezna dođu i prilegnu sa članovima porodice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: