Podeli vest

Dačić izjavio je da je razgovarao sa Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ivica Dačić
Foto: Shutterstock

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Dačić je u izjavi za Tanjug rekao da su razgovori trajali sat i po vremena.

“Razgovarali smo otvoreno o svim pitanjima koja su važna za našu saradnju i o izazovima koji nas čekaju i planovima za godinu koja je pred nama. Naravno razgovarali smo i o pitanjima koja su bila pokretana o našem međusobnom odnosu i saradnji”, rekao je Dačić.

U najkraćem, kako je rekao, ponosni su na sve ono što su zajedno uradili u prethodnih 11 godina koalicije, dodajući da su postignuti značajni istorijski rezultati za Srbiju.

“SPS će biti i jeste čvrst temelj državnog i narodnog jedinstva i u skladu sa tim, naš dogovor je da ćemo nastaviti našu saradnju u realizaciji najvažnijih državnih i nacionalnih ciljeva”, naveo je Dačić.

On je dodao da to praktično znači da će u narednom periodu zajedno raditi na pitanjima odbrane nacionalnih i državnih interesa, na planu ekonomskog razvoja, na planu obezbeđivanja najbolje pozicije Srbije u veoma teškim geopolitičkim okolnostima što, kao je rekao, podrazumeva i nastavak teške borbe za zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije i pregovora koji se tiču teritorijalnog integriteta KiM.

Prema njegovim rečima, SPS, kao i on lično imajući u vidu svu težinu situacije u kojoj se nalazi Srbija, a ne predsednik Vučić kao pojedinac, čvrsto stoje iza njegove politike i odluke o KiM.

On je ocenio da svi koji žele da naude Srbiji želeli bi da razbiju politički odnos između SNS i SPS, odnosno između Vučiću i njega kreirajući određene scenarije koji bi išli ka tome da se ta koalicija razbije i da se eventualno naprave neke druge.

“Želim još jednom da kažem da niko ne treba da računa na mene i na SPS, dok sam ja predsednik SPS, a biću još dugo nadam se. Mi ćemo imati čvrstu, otvorenu i principijalnu saradnju, jer nemamo neslaganja ni oko jednog državnom i nacionalnog pitanja”, rekao je Dačić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: