Podeli vest

Majka i otac dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro dece i čuvara škole, Vladimir i Miljana Kecmanović negirali su danas krivicu na suđenju u Višem sudu u Beogradu, saznaje Tanjug.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Sudija je danas usvojio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da javnost isključi sa sudjenja radi zaštite prava i interesa svih maloletnih oštećenih u ovom postupku.

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.

Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, a sutra će detaljno iznositi odbranu.

Pored oca, Vladimira Kecmanovića i majke, Miljane Kecmanović, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na kaznu zatvora od 12 godina, Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir Kecmanović optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ