Podeli vest

Direktor za komunikacije FIFA Brajan Svonson objavio je da je gej na konferenciji za medije u Kataru i podržao predsednika FIFA.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

FIFA INFANTINO
Tanjug/ AP Photo/Abbie Parr

Direktor za komunikacije FIFA Brajan Svonson objavio je da je gej na konferenciji za štampu Đanija Infantina u Kataru i podržao predsednika FIFA.

“Proveo sam neko vreme uz Đanija radeći zajedno sa njim i uvek sam se osećao podržano. Ja sam gej kao i mnoge druge kolege u FIFA i uvek sam se osećao podržano”, rekao je on na konferenciji za novinare i dodao da to što predsednik Đani Infantino nije gej ne znači da FIFA ne brine o gej osobama

Na konferenciji za štampu predsednik FIFA  Đani Infantino istakao je da je licemerno da evropske zemlje govore o ljudskim pravima u Kataru.

On se osvrnuo na kritike su upućene na račun FIFA, kako zbog velikog broja smrti migrantskih radnika tokom priprema za Mundijal, tako i zbog tretmana LGBT populacije.

„Danas imam jaka osećanja. Osećam se kao Katarac, kao Arapin, kao Afrikanac, kao gej, kao migrantski radnik, kao osoba s invaliditetom“, započeo je konferenciju je Infantino.

„Dobili smo mnoge lekcije od Evropljana i zapadnog sveta. Ja sam Evropljanin. Za ono što smo radili 3.000 godina širom sveta, trebalo bi da se izvinjavamo narednih 3.000 godina pre nego što počnemo da delimo moralne lekcije“, rekao je on.

“Ako je Evropi zaista stalo do sudbine tih ljudi, mogu da stvore legalne kanale, kao što je Katar učinio, da određeni broj tih radnika može da dođe u Evropu i da radi. Dajte in budućnost i nadu, teško mi je da razumem kritike. Moramo da investiramo u te ljude, u obrazovanje i da im damo bolju budućnost. Mnogo toga nije savršeno, ali za reforme i promene potrebno je vreme“, rekao je Infantino i dodao da mnogo stvari nisu u redu ali da se na tome mora raditi.

„Teško mi je da razumem kritiku. Moramo da ulažemo u pomoć ovim ljudima, u obrazovanje i da im damo bolju budućnost i više nade. Svi treba da se obrazujemo, mnoge stvari nisu savršene, ali za reformu i promene je potrebno vreme. Ova jednostrana moralna lekcija je samo licemerje. Pitam se zašto niko ne priznaje napredak koji je ovde napravljen od 2016. godine.“

Predsednik FIFA se osvrnuo i na odluku o prodaju pića na stadionu

„Ako je to najveći problem koji imamo za Mundijal, onda ću odmah da dam ostavku i da idem na plažu da se opustim. Biće mnogo fan zona u kojima će alkohol moći da se kupi. Mislim da ćete preživeti ako ne pijete pivo tri sata. Pogotovo što su ista pravila u Francuskoj, Španiji, Portugalu, Škotskoj. Ovde je to velika stvar jer je ovo muslimanska zemlja. Ne znam zašto, pokušali smo, i zato je odluka kasno donesena, pokušali smo da vidimo da li je moguće“, završio je Infantino.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: