Podeli vest

Građani koji žive u nelegalnim objektima do danas, 15. oktobra imaju rok da se prijave za legalni priključak na struju, vodu, kanalizaciju, gas ili grejanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Prijavljivanje građana za legalni priključak na komunalnu infrastrukturu počelo je 15. septembra, nakon što je usvojen Zakon o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata.

Pravo priključenja na komunalne usluge odnosi se isključivo na građane koji su vlasnici stanova, u kojima žive i za to moraju da dostave dokaz.

Ova mogućnost ne važi za investitore koji su nelegalno gradili, kao ni za poslovne prostore.

Dokumentacija potrebna građanima za prijavu je dokaz da žive sa porodicama u objektu koji žele da priključe, a to može biti kupoprodajni ili ugovor o poklonu, pa čak i overena izjava kod notara.

Na sajtu ministarstva, na portalima, ali i na šalterima svih opština može da se nađe uputstvo koje vrlo precizno objašnjava proceduru prijave.

Opštine obrađuju zahteve i prosleđuju ih preduzećima. Građani tada stiču pravo da se priključe, ali dinamika priključenja zavisi od tehničkih kapaciteta samih preduzeća.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…