Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je na sednici “Razvoj kulturne diplomatije” u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

“Kulturna diplomatija je nešto što danas održava svet, koji je, nažalost, izgubio konture organizovanosti i poštovanja međunarodnog prava. Samo saradnja u kulturi na neki način integriše svet, što je u ovim teškim vremenima značajno”, naglasio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je istakao da zbog svega toga veoma važna saradnja Republike Srpske i Rusije u različitim oblastima, a jedna od njih jeste kultura.

“Danas su teška vremena, a do njih su doveli oni koji sada gube primat u svetu. Svet koji smo poznavali pre nekoliko decenija više ne postoji. Izgrađen je novi multikulturni svet koji još nema svoje institucije da bi mogao regulisati procese i obezbediti stabilnost. Zato moramo razumeti procese i veoma je važno održati različite kontakte”, objavljeno je na platformi Iks predsednika Dodika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…