Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ


Jedino što su uspeli je to da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer ovo je početak kraja.

Dodik je naglasio da rezolucija o Srebrenici neće ništa promeniti, jer genocida u Srebrenici nije bilo i prema tome ne postoje ni negatori nečega što nije bilo.

Navodeći da to dobro znaju i muslimanski politički  predstavnici, predsednik Dodik je u intervjuu Srni rekao da Republika Srpska ništa ne poriče, već odbacuje laži i neistine koje nam godinama podvaljuju i na kojoj su muslimani izgradili svoj identitet.

“Јuče smo bili svedoci da je Generalna skupština u potpunosti izgubila svaki kredibilitet i to se jasno moglo čuti iz poruka brojnih zemalja koje su ostale uzdržane, koje su odbile da glasaju i bile protiv ovog cirkusa. Više od pet milijardi svetske populacije odbilo je da učestvuje u politizaciji ove teme i odlučilo je da ostane izvan te lažne priče. To sve govori o Generalnoj skupštini, ali i muslimanima koji slave to što 109 zemalja od ukupno 192 nije glasalo za njihov predlog”, rekao je Dodik i upitao šta bi bilo da je obrnuto.

Naglasio je da je ta histerija i antiustavno delovanje Bošnjaka zakucalo poslednji ekser u kovčeg BiH. “BiH više ne postoji. To vidimo iz poruka svih predstavnika političkih muslimana. Euforija i likovanje što se jedan takav dokument našao u Generalnoj skupštini govori o tome šta oni hoće i koje su im namere”, konstatovao je Dodik.

“To što su politički predstavnici muslimana, zajedno sa Nemcima i Amerikancima, planirali da razgrađuju Dejton neće se nikada ostvariti. Miran razlaz i svi srećni. Zajedno nećemo i ne možemo. Možemo razgovarati samo o razdruživanju i to je to”, naveo je Dodik.

Upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podneti u BiH i da je neće sprečiti američka ozlojeđenost i bes isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija.

“Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i videli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji”, naveo je Dodik.

On je ocenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucije s obzirom na postojanja spiska od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.

“To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Pre će nestati SAD nego Republika Srpska”, poručio je Dodik.

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sednice i zbog toga pribegavaju pretnjama.

“Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je reč o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi pretili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći”, rekao je Dodik.

Na pitanje o tvrdnji pojedinih bošnjačkih zvaničnika, koji i dalje pokušavaju da ubede domaću i svetsku javnost, da ova rezolucija doprinosi pomirenju i smanjenju očigledne podeljenosti u BiH, te da ona predstavlja lekciju onom delu čovečanstva koje, kako kažu, i dalje ne zna razliku između dobra i zla, predsednik Srpske je naglasio da Republika Srpska, a i celi svet veoma dobro znaju razliku između onoga šta vodi pomirenju i zla koje hoće da ostvari dominaciju na ovom prostoru kroz razne projekte i rezolucije.

“Bošnjaci su javno priznali da godinu dana rade u tajnosti protiv Republike Srpske. Godinu dana smišljeno i organizovano rade protiv Srba. Republiku Srpsku i Federaciju ne vezuje više ništa. Bošnjačka struktura je jednostrano delovala i izašla iz ustavnog okvira. Poruke bošnjačkih političara nakon usvajanja ove rezolucije su sramne i pokazuje da su samo naseli na huškanje Nemačke i izvisili u celoj priči. To je njihov izbor koji će da košta BiH”, naveo je Dodik.

Govoreći o izjavama Denisa Bećirovića da je rezolucija, kako kaže, “šansa za katarzu” i da se na njenom usvajanju radilo više od 12 meseci, predsednik Dodik je rekao da je Bećirović svojim priznanjem da su duže od godinu dana pripremali rezoluciju protiv Srba do kraja ogolio bošnjačku unitarističku politiku koja isključivo radi protiv Republike Srpske.

“Taj čovek je čisto zlo, primitivna i frustrirana spodoba koja aktivno ruši BiH i odnose među narodima. Apsolutna laž je da oni hoće pomirenje, a sa rezolucijom su po ko zna koji put pokazali da nikada nisu odustali od svoje unitarističke politike, da se nisu odmakli od onoga što je zastupao Alija Izetbegović u ‘Islamskoj deklaraciji’ i od zla koje je želelo rat na ovom prostoru”, istakao je Dodik.

Slušati Bećirovića kako priča o jačanju kulture mira, rekao je Dodik, uvreda je za svakog normalnog čoveka, jer je on najveći huškač koji stalno pokušava da diže tenzije i sve što radi je mimo Ustava i zakona.

“Uspeli su samo da trajno zapečate sudbinu BiH. BiH više ne postoji, ni dejtonska, ni nikakva. Nema Bećirović više šta da poručuje ni Srbiji ni Srbima, ali Srbi imaju šta da njemu kažu – nikakve odnose i nikakve veze za najvećim mrziteljem i ratnim huškačem ne želimo da imamo, niti planiramo da imamo”, poručio je Dodik.

Za njih je Republika Srpska inostranstvo u svakom smislu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, povodom izjave ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije, da je usvajanje rezolucije, kako je rekao, “veliki dan i za celi svet koji je ponovo vratio Srebrenicu u fokus i koji se prema Srebrenici odredio kao o jednoj planetarnoj tragediji, zločinu genocida”, konstatovao da je on teško zloupotrebio položaj po nalogu “izopačenog” Denisa Bećirovića.

Sada, kaže Dodik, Lagumdžija pokušava da na sva zvona priča kako su oni kao nešto uspeli.

“I ne samo Lagumdžija, svi oni pokušavaju svom narodu da plasiraju priču da su navodno uspeli. Nisu uspeli ništa, osim da sahrane BiH. I glasanje su odgađali više puta samo da bi izbegli totalno sramoćenje, jer su mnoge zemlje pod pritiskom i ucenama naterali da glasaju. Rezolucija nema nikakav značaj, jer je broj onih koji nisu glasali daleko veći od onih koji su se pridružili bolesnim namerama Nemačke da svoje žrtve prikaže genocidnim”, rekao je Dodik.

Ponovo, kazao je, vidimo želju Nemačke da obezbedi dominaciju i upravlja ovim delom Balkana, i njene iste bolesne namere koje su jednom već dovele gotovo do istrebljenja Srba.

On je ukazao da Nemačka preko BiH pokazuje svetu da je to njena kolonija, da njen upravnik tu gazduje, nameće zakone i pravila narodima.

“Politika nemačkih vlasti je krajnje neprijateljska prema srpskom narodu. U njihovoj vladi je ministarka koja je potomak naciste. To je zlo koje ne miruje i koje samo nemački narod može i mora pustiti niz vodu”, rekao je Dodik u intervjuu za Srnu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza da, kako kaže, saveznici sve pomno prate i imaju plan ako se nešto desi, te da je kružio avion iznad Srebrenice za vreme održavanja sednice Vlade Republike Srpske koji je sve skenirao i da je sve pod kontrolom, Dodik je rekao da je za Heleza teritorija Republike Srpske inostranstvo u svakom smislu.

“Institucije BiH nisu ništa uradile da zaustave tu osobu ni nakon brojnih lažnih iskaza, širenja govora mržnje i poziva na rat. Taj čovek mlatara, opasan je i spreman na sve i samim tim s pozicije na kojoj se nalazi ugrožava bezbednosnu situaciju”, naveo je Dodik.

Konaković sa nama može da razgovara samo o mirnom razlazu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ministar spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković ne može nikome ništa da šalje u ime BiH, jer na to nema pravo.

Dodik je to rekao komentarišući izjavu Konakovića da će BiH poslati protestnu notu svim zemljama koje su u GS UN glasale protiv rezolucije o Srebrenici, a njih je 19.

“Može da šalje lične poruke kome hoće u ime odmetnute bošnjačke strukture čije je nelegalne radnje priznao jedan deo zemalja u UN pod pritiskom Nemačke i Amerike. Dejtonska BiH ne daje opciju nikakvom ambasadoru, ministru ili bilo kome drugom da saopštava svoje ambicije i želje nego samo zvaničnu i usaglašenu politiku. Muslimani su uništili te institucije i pokazali da ne žele da žive s nama”, naveo je Dodik u intervjuu za Srnu.

On je rekao da je jasno da se radi o iznuđenoj aktivnosti i da ovo nema nikakve veze ni sa Srbima, ni sa Srebrenicom, ni sa Bošnjacima koji su iskoristili svoj trenutak i pokušaje Nemačke, Amerike i ostalih da prikriju svoju licemernu politiku pred očima sveta, naročito po pitanju Gaze, ali cena za tu njihovu grešku je BiH.

“Konaković greši ako misli da može s nama više da razgovara o bilo čemu osim o mirnom razlazu. On je deo strukture koja je pravila planove kako da se Republika Srpska zaustavi uz pomoć Nemaca i lažnog Kristijana Šmita. To gde su on, Bećirović i Lagumdžija svezali BiH, niko, pa ni Amerikanci neće izvući. Nedorasli politički amater i američko-nemački potrčko misli da može da drži lekcije i stranim zemljama koje su dobro shvatile namere sponzora i izvršilaca rezolucije”, naveo je Dodik.

On je dodao da je Konaković možda i sam svestan u šta se upleo, ali očigledno je da su ih Amerikaci dobro stegli pa sad moraju da rade sve što im kažu iako znaju da je rezolucija početak kraja naših odnosa.

“Rezolucija o Srebrenici pokazala je jednu važnu stvar, a to je da Amerika više nije ono što je bila i da su se mnoge zemlje oduprle pritisku i nisu se uputile u ove spekulativne radnje. Rezolucija je dokaz promašene američke politike i veliko ‘ne’ kolonizatorima i lažnim moralistima. Јedina dobra stvar je što je priča o rezoluciji poslužila da se čuje i glas onih koji jasno kažu šta su sve Amerikanci, Nemci i Britanci radili, a sad bi da drže lekcije”, istakao je Dodik.

Naveo je da su Bošnjaci samo iskorišćeni za tu vrstu priče i zato je tolika histerija i zato se i ovaj potrčko od Konakovića digao da nešto objašnjava.

“Uspeli su samo da naruše odnose sa Srbima, kako bi se dopali Nemcima i Amerikancima. Oni se tu ne pitaju ništa, nikada se nisu ni pitali, samo su bili i ostali poslušnici spremni na sve kako bi se ulizali vladarima. Najpoznatiji bošnjački konjovezac je dokaz kako se sluša i agilno izvršava naredba njihovih mentora i nalogodavaca”, ukazao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Željka Komšića da je “stavljena tačka na jedan višedecenijski proces, koji je započeo podizanjem optužnica za genocid, nastavljen izricanjem pravnosnažnih presuda pred međunarodnim sudovima i konačno završen usvajanjem rezolucije o Srebrenici”, Dodik je odgovorio da Komšić, koji nikada nije govorio o zločinima koji su počinjeni nad narodom čije je mesto uzurpirao u Predsedništvu BiH i koji nikada nije pomenuo srpske žrtve, sada priča o Srebrenici.

“I ta izjava Komšića potvrđuje ono o čemu stalno govorimo, odnosno o tome kakav projekat su stranci napravili ovde sa lažnim Hrvatom i lažnim Srbima tamo gde su ih uspeli ugurati. Gurnuli su Komšića kako bi zaobišli Hrvate i obezbedili da se Bošnjaci pitaju za sve uprkos onome što kaže Ustav i Dejtonski sporazum te tako omogućili stalno preglasavanje srpskog naroda, koji ima mehanizme da to spreči i zaustavi. I to radimo svih ovih godina. Borimo se sa njihovim blokadama i podvalama i tako je godinama, ali nećemo više”, naveo je Dodik.

On je ukazao da im je ova sramna antisrpska rezolucija trebalo da posluži da izguraju i Srbe, kao što su izgurali Hrvate i da nametnu priču o nekom novom Dejtonu.

“To neće gledati. Miran razlaz je jedino rešenje, jer mi s tim ljudima nemamo više o čemu pričati. Oni su ovom rezolucijom sve rekli. Nema više šta tu da se priča – poručio je predsednik Dodik, podsetivši da su se Republika Srpska i njeni zvaničnici sve ovo vreme zalagali za poštovanje slova Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, dok su muslimani, uz svoje strane nalogodavce, sve radili na rušenju Dejtona i kršenju Ustava i ustavnih procedura.

Na konstataciju Srne da i SDA i SDP euforično pozdravljaju usvajanje rezolucije, Dodik je rekao da oni pozdravljaju dokument koji je sahranio BiH, dodajući da su ti ljudi ili izvan relnosti pa ne shvataju da nema dalje za BiH ili očekuju da će mimo Dejtona NATO silom stvoriti unitarnu BiH.

“Tako nešto se neće dogoditi koliko god oni sanjali da će ostvariti Alijine snove. Oni su pokazali da su sve ovo vreme radili protiv Republike Srpske. Nema razlike između političkih opcija Bošnjaka. Ujedinjeni su u svojoj mržnji prema Srbima i ne trude se to više ni da sakriju. Likuju nad time što su uspeli da dožive tešku blamažu i još jednom ponize nesrećne žrtve”, naveo je Dodik.

Znamo da im srpske žrtve ne znače ništa, ali ovako su pokazali da im i njihove žrtve služe samo zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

“Ovo je bio fijasko koji je pokazao da se silom uvodi neka rezolucija o jednom tako važnom pitanju i da ne postoji konsenzus. To smo juče čuli od većine zemalja i to je istina. Ovo ima za cilj samo podizanje tenzija i stvaranja nereda u regionu”, jasan je Dodik.

Za sve koji slučajno nisu čuli, a znamo da prate i slušaju, kaže predsednik Srpske, ponavljam i ponoviću koliko god puta bude trebalo dok ne čuju – u Srebrenici nije bio genocid!

“Svaki Srbin je juče, ako ne pre shvatio da su Nemci bili i ostali neprijatelj srpskog naroda i da muslimani nisu želeli ni onda, a ne žele ni sada dijalog i saradnju sa Srbima. Prilika vam najbolje pokaže kakav ste čovek, a Bošnjaci su još sada pokazali da su laži i podvale ono na čemu grade i nameravaju da grade svoj identitet”, kazao je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: