Podeli vest

Marko Đurić izjavio je danas da je šokiran neodgovornošću dela poslanika u Skpštini Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

marko đurić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas da je šokiran neodgovornošću dela poslanika u Skpštini Srbije koji su iskoristili skupštinsku sednicu umesto za konstruktivnu raspravu o Kosovu i Metohiji za napade na predsednika Aleksandra Vučića i sticanje “najjefitnijih političkih poena”.

“I niko se nije ni rečju osvrnuo na napade na Srbe na KiM kao i na sve ono što se dešava od 24. februara Srbima, na nove baze, na napade na bezbednost dece, ljudi , hapšenja, nametanje tablica, ličnih dokumenta”, rekao je Đurić za Tanjug u ambasadi Srbije u Vašingtonu i upozorio da upravo takvim delovanjem deo poslanika smanjuje manevarski prostor u procesu dijaloga.

Đurić je izrazio nezadovoljstvo što, kako kaže, nije govorio ni o tome što je Aljbin Kurti povećao broj zahteva sa dva na šest.

“Svima je samo bio cilj, ili delu poslanika, da napadom na predsednika Vučića ostvare političke poene, a postigli su to da naruže sliku o Narodnoj skupštini, o svom delovanju kao poslanika još više, a zapravo svojim delovanjem sužavaju manevarski Srbije u pregovorima”, rekao je Đurić.

Ocenio je da takvim neargumentovanim, neutemeljenim napadima punim mržnje i neistina deo poslanika pokušava da suzi manevarski prostor u procesu dijaloga.

Ambasador je dodao da je zadovoljan što je predsednik čuvanjem državničkog dostojanstva i zastupajući državne i nacionalne intese istrajao u tome da se u Narodnoj skupštini kao najvišem domu demokratije i narodnog predstavljanja drugi put za tri meseca vodi rasprava o ovoj važnoj temi.

“A pojedinci su pokazali koliko im malo znači i sprska demokratija ali i odgovorna rasprava o temi kakvo je KiM”, Ocenio je Đurić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: