Podeli vest

Dve osobe uhapšene su u hotelu u selu Banjska kod Zvečana zbog sumnje da su nedozvoljeno držali oružje, saopštila je tzv. kosovska policija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR/

Vršilac dužnosti direktora tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je za Reporteri da su uhapšena dvojica radnika hotela, nakon što je, kako on tvrdi, na parkingu hotela pronađen automobil pun oružja.

On je dodao da će istraga pokazati da li su uhapšeni povezani sa događajima u selu Banjska u nedelju, gde je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije, pri čemu su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prethodno je saopštio da Srbi na severu KiM prolaze nezapamćeni teror “o kome nećete čuti reč osude od strane međunarodnih predstavnika”, te da u srpske kuće ulaze specijalci Rosu i prebijaju civile, šamaraju ih i vređaju.

“Tokom dana na severu su na više sati bili privedeni vozač i tehničar srpskog saniteta u bazu Rosu na Brnjaku. Razbijeni su danas delovi kompleksa “Rajska banja”, a troje zaposlenih je proizvoljno uhapšeno. Takođe, kosovska policija je demolirala i prostorije Pošte u Banjskoj”, istakao je Petković u sinoćnjem saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: