Podeli vest

Nakon što se tokom nenajavljene posete aerodromu “Nikola Tesla” uverio u kakvim uslovima rade zaposleni na aerodromu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poslao je zvaničan dopis nadležnom Ministarstvu i zatražio da Inspekcija izvrši kontrolu uslova rada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/ARHIVA

“Ne interesuje me što se radi o stranoj kompaniji. Kompanija ‘Vensi’ će ili popraviti uslove rada zaposlenih, obezbediti dovoljno radnika i platiće ih u skladu sa tržištem ili ćemo preduzeti sve zakonske mere koje državi stoje na raspolaganju.

U ponedeljak ću zajedno sa direktorom ‘Vensija’ imati sastanak sa zaposlenima jer želim da čujem šta oni imaju da kažu. Tražiću od ‘Vensija’ da budu sankcionisani njihovi direktori zaduženi za ljudske resurse koji nisu obezbedili dovoljan broj zaposlenih iako su na vreme znali koliko će biti više putnika na aerodromu ove godine”, naveo je Vesić na Fejsbuku.

Vesić je istakao da u Srbiji nikada nije bilo i neće biti zaštićenih i da je jedino što predsednik i Vlada Srbije uvek štite – državni i interes građana Srbije. “Upravo sam završio sastanak sa Direktoratom za civilno vazduhoplovstvo na kome je dogovoreno da od ponedeljka, 10. jula, otpočne proces uvođenja novih zemaljskih operatera na aerodrom Nikola Tesla.

Biće više konkurencije pa će se svi truditi da pruže bolju uslugu građanima i avio kompanijama, kao i da obezbede bolje uslove za zaposlene”, kazao je Vesić. Istakao je da putnici i zaposleni na aerodromu “Nikola Tesla” moraju da budu poštovani i da imaju uslove koje predviđa zakon i da će nastaviti da se svom snagom borim za njih i njihova prava..


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: