Podeli vest

Evropska unija pozvala je danas Rusiju da ne koristi “navodne napade” bespilotnih letelica na Moskvu kao izgovor za eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropska unija
Foto: Pixabay

„Svesni smo izveštaja da su bespilotne letelice navodno letele iznad moskovskog regiona. Nismo upoznati sa njihovim poreklom, okolnostima ili drugim detaljima… Rusija ne bi trebalo da koristi ovo kao izgovor za dalju eskalaciju“, rekla je portparolka Evropske komisije Nabila Masrali tokom brifinga. Ona je takođe dovela u pitanje kredibilitet izveštaja ruske strane o ovim napadima dronovima, objašnjavajući takav stav navodnim ruskim manipulisanjem informacijama, prenosi Ria novosti.

Ranije je, komentarišući napade kijevskog režima na civilnu infrastrukturu Ruske Federacije, zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da je kijevski režim teroristički i da ima sve znake međunarodne organizovane kriminalne grupe.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da napadne objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti sa tri drona, od kojih je dva uništila protivvazdušna odbrana iznad Odincovskog i Narofominskog okruga, a jedan je potisnut elektronskim navođenjem.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

U SRBIJI DANAS I DO 24 STEPENA

U Srbiji će danas biti umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito, s najvišom dnevnom temperaturom od 19 do 24 stepena…