Podeli vest

“Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti” deo je poruke koju je dobio veliki broj osnovnih škola u Crnoj Gori

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

crna gora
Foto: Pixabay

Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore obavešteno je da je 41 osnovna škola u Crnoj Gori dobila dojavu o postavljenoj bombi, ali je zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim osnovnim školama u zemlji, rekao je portparol Ministarstva Bojan Knežević.

Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku.

Za sada je utvrđeno da u rožajskim školama nema eksplozivnih naprava, saznaje TVCG.

Rano jutros evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Budvi, Cetinju, Andrijevici, Ulcinju, Kotoru, Rožajama, a dojava bombe stigla je i Opštini i sudu u Baru.

“Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti”, poruka je koju je dobio veliki broj osnovnih škola, kako prenosi RTCG.

Knežević je kazao Radiju Crne Gore da je zbog panike koja je nastavljena Ministarstvo donelo odluku da za danas obustavi nastavu u svim školama u Crnoj Gori.

Policija preduzima mere bezbednosti u školama u pojedinim gradovima povodom dojava elektronskom poštom o postavljenim eksplozivnim napravam ovog jutra, kao i aktivnosti u cilju provera ovih navoda, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretnje o navodno postavljenim eksplozivnim napravima stigle su i na adrese opština Nikšić i Bar.


POSLEDNJE VESTI: