Podeli vest

Prvi potpuno privatni tim astronauta koji je ikada leteo na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) bezbedno se spustio ponedeljak u Atlantik kod obale Floride u kapsuli “Crew Dragon”kompanije “SpaceX”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

svemir
Foto: Pixabay

Kompanija Ilona Maska “SpaceX” lansirala je danas raketu sa još četiri astronauta na letu do Međunarodne svemirske stanice (MS S) za NASA, među kojima su doktor koji je postao “šetač po svemiru” i geolog specijalizovan za klizišta na Marsu, prenosi Rojters.

“SpaceX” lansirna raketa, koja se sastoji od dvostepene rakete Falcon 9 koja ima na vrhu “Crew Dragon” kapsulu pod nazivom “Freedom”, poletela je sa četvoročlanom posadom rano jutros u 03.52 sati iz NASA svemirskog centra “Kenedi” u Kejp Kanaveralu na Floridi, navodi britanska agencija.

Prvi potpuno privatni tim astronauta koji je ikada leteo na Međunarodnu svemirsku stanicu (MS S) bezbedno se spustio ponedeljak u Atlantik kod obale Floride u kapsuli “Crew Dragon”kompanije “SpaceX”.

Time je završena dvonedeljna naučna misija koja je ocenjena kao prekretnica u komercijalnom svemirskom letu, preneo je Rojters.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: