Podeli vest

Poređenje ovog istraživanja sa martovskim, pokazuje da je u međuvremenu ojačala desnica, SNS blago pao dok su ostale stranke ostale manje-više na istim pozicijama, navodi list.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

istraživanje
Foto: Pixabay

Srpska napredna stranka (SNS) je i dalje dominantna politička partija u Srbiji pošto je podržava 46,3 odsto građana, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.

Kako prenosi Blic, istraživanje javnog mnenja koje je ova agencija radila za Blic TV, pokazuje da je sledeća po snazi Socijalistička partija Srbije (SPS) koju podržava 10,8 odsto građana, a na trećem mestu je Stranka slobode i pravde sa 6,8 odsto podrške.

Kada je reč o strankama usmerenim ka desno, najveći rast rejtinga zabeležen je kod koalicije NADA-Novi DS S-POKS, koju podržava 5,7 odsto građana, dok je u martu, neposredno pred parlamentarne izbore, imala podršku samo 2,2 odsto građana.

Istu podršku u martu su imale i Dveri, a ona sada iznosi 3,4 odsto.

Rast podrške zabeležili su i Zavetnici, i to sa martovskih 3,7 odsto na sadašnja četiri procenta.

Istraživanje je pokazalo da bi izborni cenzus od tri odsto, da se izbori održavaju danas, prošli i pokret Ne davimo Beograd, koji ima 4,3 odsto podrške.

Ispod crte bi ostalo osam stranaka među kojima su i Narodna stranka sa podrškom od 2,8 odsto, Zajedno za Srbiju/Ekološki ustanaka sa 2,5 odsto, Demokratska stranka sa 2,2 procenta, SDS i SRS sa po 1,5 odsto, Dosta je bilo sa 1,3 odsto, Pokret slobodnih građana sa 1,2 odsto i Skupština slobodne Srbije sa 1,1 procenat.

Poređenje ovog istraživanja sa martovskim, pokazuje da je u međuvremenu ojačala desnica, SNS blago pao dok su ostale stranke ostale manje-više na istim pozicijama, navodi list.

Ujedinjeni za pobedu Srbije su proletos imali podršku 13,7 odsto građana a kada bi se sada sabrali rezultati S SP, NS, DS i PSG dobilo bi 13 procenata.

Blagi rast su zabeležio i zeleni blok koji je pred izbore podržavalo 4,7 odsto birača, a kada bi se sabrali sadašnji rezultati Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju/Ekološki ustanak, došlo bi se do procenta od 6,8.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: