Podeli vest

Novo otkriveni mejlovi pokazuju da je vodeći američki epidemiolog dr Entoni Fauči, u februaru 2020. godine, naručio naučni rad da opovrgne teoriju da je virus korone procureo iz laboratorije u kineskom Vuhanu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KORONA
Foto: Pixabay

Fauči je stajao osam sedmica kasnije pored američkog predsednika Donalda Trampa na konferenciji za novinare u Beloj kući i citirao je taj dokument kao dokaz da je teorija curenja virusa iz laboratorije neverovatna, dok se istovremeno pretvarao da nema nikakve veze s tim radom i da ne poznaje autore, objavio je “Njujork post”.

Fauči je, 17. aprila 2020, na pitanje da li je virus mogao da dođe iz kineske laboratorije, rekao da to nije moguće, pozivajući se na rad pod nazivom „Proksimalno poreklo SARS-CoV-2“, koji je poslat Faučiju na uređivanje u obliku nacrta i ponovo na konačno odobrenje, pre nego što je objavljen je u časopisu “Nejčr medisin” 17. februara 2020. R

ad je napisan četiri dana nakon što su Fauči i njegov šef američkih Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH) Frensis Kolins, razgovarali sa četvoricom autora o izveštajima da je kovid-19 možda procureo iz laboratorije u Vuhanu i da je „možda namerno genetski izmanipulisan“.

Podkomitet za nadzor Predstavničkog doma Kongresa objavio je u nedelju mejlove u kojima koautor, dr Kristijan Andersen, priznaje da ga je Fauči „naterao“ da napiše rad sa ciljem da „pobije“ teoriju o curenja iz laboratorije.

Tadašnji šef britanske neprofitne organizacije “Velkam trast” Džeremi Farar, koja ima istorijske veze sa farmaceutskom industrijom i “Gejts fondacijom”, nagrađen je ulogom glavnog naučnika u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) prošlog decembra.

Farar je poslao mejl u kojem je tražio da u radu izraz „malo verovatno“ bude zamenjen sa „neverovatno“, u rečenici o poreklu curenja virusa iz laboratorije, koja je glasila: „Malo je verovatno da se SARS-CoV-2 pojavio laboratorijskom manipulacijom postojećeg koronavirusa povezanog sa SARS-om. ”

Pitanje zašto je Fauči uložio toliki napor da prikrije poreklo kovid-19, glavni je fokus komiteta koji predvodi Republikanska stranka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: