Podeli vest

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) zaplenili su telefone i tablet od gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa, u okviru istrage o prikupljanju sredstava tokom njegove političke kampanje 2021. godine, izjavio je Adamsov advokat Bojd Džonson.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II, File

Džonson je u petak saopštio da su zaplene izvršene dok je Adams napuštao javni događaj na Menhetnu u ponedeljak uveče, preneo je AP.

Advokat je rekao da su otkrili da je pojedinac iz Adamsove kampanje nedavno postupio nepropisno i da je to prijavljeno FBI.

Portparol kampanje odbio je da za AP identifikuje osobu koja je nepropisno postupila.

Advokat je istakao da gradonačelnik nije optužen ni za kakve prekršaje i da nastavlja da sarađuje u istrazi.

Zaplena uređaja, o čemu je prvi javio Njujork tajms, usledila je četiri dana nakon što su federalni agenti pretražili dom šefice Adamsovog tima za prikupljanje sredstava Brajane Sugs u Bruklinu.

Taj pretres je naveo gradonačelnika da otkaže planirano putovanje u Vašington, gde je trebalo da se sastane sa zvaničnicima Bele kuće, i da se umesto toga vrati u Njujork.

Adams je u petak izjavio da “nema šta da krije”.

“Kao bivši pripadnik policije, očekujem da svi članovi mog osoblja poštuju zakon i u potpunosti sarađuju u bilo kojoj vrsti istrage i nastaviću da radim upravo to”, naveo je Adams.

On u razgovoru sa novinarima u sredu nije rekao ništa o tome da su mu telefoni zaplenjeni i insistirao je na tome da nije upoznat sa bilo kakvim prekršajima članova svog predizbornog tima.

Adams je rekao da bi bio “šokiran” ako bi se neko u njegovoj kampanji ponašao neprikladno.

Tužioci na Menhetnu podigli su tokom leta optužbe protiv šest osoba koje su navodno pokušale da manipulišu programom prikupljanja sredstava kako bi desetine hiljada dolara bilo usmereno u Adamsovu kampanju za gradonačelnika 2021. godine.

Adams nije optužen u tom slučaju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…