Podeli vest

Gabrijel Eskobar i Derek Šole posetiće Beograd 13. decembra, rečeno je Tanjugu u Ambasadi SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ESKOBAR
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ARHIVA

Zamenik pomoćnika državnog sekretara, specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i savetnik Stejt departmenta Derek Šole posetiće Beograd 13. decembra, rečeno je Tanjugu u Ambasadi SAD.

Iz ambasade nisu navedeni detalji vezani za Eskobarovu posetu, a portparol Stejt departmenta rekao Tanjugu – da poseta Eskobara regionu predstavlja deo redovnih konsultacija.

“Zamenik pomoćnika državnog sekretara često putuje u region i biće tu uobičajenih konsultacija”, naveo je portparol Stejt dipartmenta.

Iz ambasada SAD podsećaju da je Stejt department objavio detalje poseta savetnika Šolea regionu uključujuci posetu Zagrebu i Briselu.

“Šole će 12. i 13. decembra boraviti u Prištini gde će se sastati sa vladinim zvaničnicima i drugim političkim liderima, kako bi razgovarali o nastavku saradnje po nizu pitanja, uključujući napore SAD da unaprede integraciju Kosova u evropske i evroatlantske strukture, uključujući dijalog uz posredovanje EU za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, usredsređenog na međusobno priznavanje”, navedeno je u tom saopsstenju Stejt departmenta.

Šole će 13. decembra stići u Beograd, dodaje se, gde će razgovarati sa vladinim zvaničnicima o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije – članstvu u EU.

“On će takođe razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kako bi se postigla sveobuhvatna normalizacija odnosa sa Kosovom”, navedeno je u saopsstenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: