Podeli vest

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil nije danas želeo da komentariše nedavnu posetu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Severnoj Makedoniji, mimo zvaničnih protokola uz isticanja zastave i simbola “Velike Albanije”, i kazao da Beograd i Priština sva pitanja treba da rešavaju kroz Briselski dijalog.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/

“Prepustiću vašoj mašti šta ljudi mogu misliti o tom događaju u Tetovu ili pitajte nekog drugog”, rekao je Hil na konferenciji za medije povodom donacije 60 kamera za uniforme Upravi saobraćajne policije, na pitanje novinara da prokomentariše Kurtijevu posetu Tetovu.

Američki ambasador je naveo da pozicija SAD u vezi situacije na severu KiM i formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) ostaje nepromenjena, prenosi RTS.

“Sva ova pitanja treba da se rešavaju kroz Briselski dijalog, jer je to sredstvo da se reše svi problemi koji su nastali. Naravno da bi svi želeli da se to reši što pre, a ne da se odugovlači, ali ostaje da to treba uraditi kroz dijalog koji je u toku i videćemo šta će se desiti u narednim nedeljama”, rekao je Hil.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: