Podeli vest

I Instagram i Facebook preplavljeni su oglasima za prodaju najrazličitijih stvari, a poslednja u nizu prevara je prodaja bižuterije umesto srebra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

kupovina onlajn
Foto: Pixabay

Gotovo da nema korisnika mreže koji nije naišao na oglas da se radnja zatvara i da srebrni nakit sada može da se kupi po ceni 70% nižoj nego inače.

Istina je da je cena 70% niža, ali je sve ostalo u vezi sa ovim prevara.

Radi se o bižuterijskom nakitu kupljenom na AliEkspresu za nekoliko stotina dinara. Tako se ogrlica od 200 dinara može naći po ceni od 2.000 dinara i to sa 70% popusta.

I ovo nije jedina prevara, a upravo zbog toga je Nacionalna organizacija potrošača Srbije  “Crnu listu” Instagram i Facebook potrošača koja se konstantno ažuria.

“Poslednjih nekoliko godina, došlo je do značajnog porasta prometa u elektronskoj trgovini. Na rast prometa svakako je uticao i porast broja trgovaca koji se bave internet trgovinom, međutim, nemali je broj onih koji ovakav vid trgovine ne obavljaju u skladu sa zakonima, dobrom trgovinskom praksom, pa čak ni etičkim normama. Rast trgovaca koji posluju ‘na crno’, posebno je primećen na društvenim mrežama”, navodi se na sajtu Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) i dodaje da se lista konstantno ažurira.

Na crnoj listi je trenutno preko 150 Facebook stranica za prodaju i preko 280 Instagram stranica i profila koji se koriste za prodaju.

Dakle, pre nego što se odlučite da nešto “povoljno” kupite, proverite da li se prodavac nalazi na Crnoj listi koju možete pogledati OVDE


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: