Podeli vest

Američki biznismen Ilon Mask je i dalje najbogatiji čovek sveta, a vrednost njegove imovine se procenjuje na 232 milijarde dolara. Kako proizilazi iz današnje Blumbergove liste milijardera, Maskovo bogatstvo je za godinu dana poraslo za 95 milijardi dolara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

elon mask
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler/File

Na drugom mestu se nalazi izvršni direktor LVMH Bernar Arno sa bogatstvom od 167 milijardi dolara. Šef Amazona Džef Bezos je na trećoj poziciji sa 151 milijardom dolara, a slede osnivač Majkrosofta Bil Gejts sa 124 milijarde dolara i izvršni predsednik kompanije Orakl Leri Elison sa 121 milijardom dolara, navodi se na sajtu Blumberga.

Na šestom mestu je suosnivač Gugla Leri Pejdž sa 118 milijardi dolara, a samo korak iza njega investitor Voren Bafet sa bogatstvom od 117 milijardi dolara.

Drugi suosnivač Gugla Sergej Brin je na osmom mestu sa 112 milijardi dolara, a na devetom nekadašnji izvršni direktor Majkrosofta Stiv Balmer sa 110 milijardi dolara. Listu od 10 najbogatijih zatvara vlasnik kompanije Meta Mark Zakerberg sa imovinom od 109 milijardi dolara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: