Podeli vest

Dok “Oko sokolovo” obilazi gradove u potrazi za nepropisno parkiranim automobilima vozaći postaju sve maštovitiji u prikrivanju tablica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:J.M.

U prvom mahu, sa uvođenjem “oka sokolovog” 2020. godine viđali smo na tablicama hiruške maske za lice.

Sa krajem korone maske su postake sve manje popularne, pa sad viđamo lišće, nalepnice i razne folije koje umeju da budu i jako kreativno postavljne.

Jedan od tih načina je da se izolr trakom vizuelno menja broj.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđa kaznu od 10.000 dinara za fizička lica ukoliko su tablice nepropisno postavljene ili nisu čitljive, dok je za pravna lica zaprećeno od od 50.000 do 600.000 dinara.

Sa druge strane, kazna za parkiranje iznosi od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kom je vozilo parkirano i težine prekršaja.

Najdrastičnije kazne za fizička lica, od 25.000, su ako je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, tramvajskim šinama i zelenim površinama.

Najblažu kaznu, od 5.000 dinara, platiće oni koji se parkiraju na trotoaru a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj ali je na kolovozu.

Kao deo “nadmudrivanja” sa “okom sokolovim” otvorene su i različite grupe koje, kao i sa radarima, sada obaveštavau građane gde se vozila nalaze, pa takva grupa postoji i u Nišu.

Južne vesti objavile su da je “Oko sokolovo” ove godine  “zaradilo” više od 53,7 miliona dinara (oko 450.000 evra) .

Najproduktivniji mesec bio je mart sa iznosom od oko 10 miliona dinara, a 14. jula naplaćeno je 266.600 dinara.

Ovo se odnosi samo na zaradu od onih koji su morali da plate dnevbu kartu.

Iako neki tvrde da je sistem nepošten i da bolje prolaze oni koji prikrivaju tablice ne treba zaboraviti da uporedo sa nadzorom možete biti prijavljeni za prekršaj prikrivanja tablica nakon čega na lice mesta izlazi Komunalna milicija

@___jednostavnomi_ #humor #video #fyp #viral #foryourpage #beograd #danas ♬ original sound – ___jednostavnomi88_

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: