Podeli vest

Italija je vlasniku Tvitera Ilon Masku i vlasniku Instagrama i Facebuka Mark Zakerbergu ponudila Koloseum za fizički obračun koji oni nedeljama planiraju

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez, Stephan Savoia

Prema jednom izveštaju, u rimskom Koloseumu mogao bi da se održi moderni gladijatorski okršaj između tehnoloških šefova, milijardera Ilona Maska i Marka Zakerberga.

Zvaničnik italijanske vlade navodno je pre nekoliko dana ponudio 2.000 godina staro mesto kao bojno polje za istorijsku borbu u kavezu između vlasnika Tvitera i osnivača Fejsbuka.

Rečeno je da je ministar kulture došao do Zakerberga u vezi sa ugovaranjem direktne borbe na mestu koje spada u sedam svetskih čuda. Mask je na neki način potvrdio ovu mogućnost u svom poslednjem tvitu na ovu temu.

Kako je sve počelo?

Da podsetimo milijarderi su na odluku da se fizički potuku došli u razgovoru na društvenim mrežama.

Mask, aktuelni vlasnik Tvitera, izazvao je Zakerberga na borbu.

– Pošalji mi lokaciju – odgovorio je vlasnik Instagrama na svojoj društvenoj mreži, posle čega je Maks predložio oktagon u Las Vegasu gde se održavaju turniri UFC.

Ikao se svima na početku činilo da je ovo šala izgleda da su obojica mrtvi ozbiljni.

Međutim, jedna osoba ne želi da do borbe u kavezu dođe. U pitanju je Mej Mask, majka Ilona Maska, koja sada pokušava sina da odvrati od te ideje i obojici poručuje- borite se rečima.

Šta je bio povod borbe?

Početkom meseca, „Meta“ je objavila planove za novu tekstualnu društvenu mrežu koja bi bila konkurent Tviteru.

Mreža zasnovana na tekstualnim porukama – koja ima radni nazv P92 – mogla bi da se pokaže kao veći rival Tviteru Ilona Maska nego BlueSky ili Mastodon.

Kreacijom ove platforme Zukerberg je želeo da se tehnološki obračuna sa Maskom. U svom stilu, milijarder koji ima 52 godine, izazvao je “mlađanog” Zukerberga na borbu, uprkos činjenici da ima “višak kilograma i višak godina” i da naspram sebe ima čoveka koji je nedavno osvojio zlatnu medalju u džijudžici

Iako su svi na početku pomislili da Mask nema šansi, vlasnik Tvitera je zapretio je zapretio “morž” zahvatom i sve se promenilo.

„Imam sjajan zahvat koji zovem ‘morž’, gde samo ležim na svom protivniku i ne radim ništa.“

Zatim je objavio kratke video-snimke morževa


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: