Podeli vest

Ivanka Tramp će morati da svedoči u građanskoj parnici protiv njenog oca, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, njene braće i porodičnog preduzeća po optužbama za prevaru, saopšteno je danas iz suda u Njujorku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Presuda je doneta više nedelja nakon početka suđenja po tužbi državnog tužioca Njujorka Letiše Džejms protiv Donalda Trampa, sinova Dona mlađeg i Erika, Trampove organizacije i nekih rukovodilaca, prenosi Glas Amerike.

Nakon što je njeno ime skinuto iz slučaja pre nekoliko meseci, njeni advokati i odbrana tvrdili su da Ivanka Tramp ne bi trebalo da svedoči, napominjući da se odselila iz Njujorka i napustila posao u Trampovoj organizaciji 2017. godine, uoči očeve inauguracije za predsednika.

Sudija Artur Engoron stao je na stranu države, pozivajući se na dokumenta koja pokazuju da Ivanka Tramp ima vlasničke ili upravljačke veze sa nekim preduzećima u Njujorku i još uvek poseduje stanove na Menhetnu.

“Gospođa Tramp je očigledno iskoristila privilegiju da posluje u Njujorku”, rekao je Engoron, dodavši da njeno svedočenje neće biti zakazano pre 1. novembra.

U tužbi Džejms, koja je demokrata, bivši predsednik i aktuelni kandidat republikanaca na predsedničkim izborima 2024, tereti se da je godinama precenjivao sopstveno bogatstvo u finansijskim izveštajima koji su davani bankama, osiguravajućim društvima i drugima kako bi pomogao u obezbeđivanju kredita i poslova.

Tužioci su tvrdili da je Ivanka Tramp bila ključni učesnik u nekim događajima o kojima se raspravljalo u slučaju i da je i dalje finansijski i profesionalno povezana sa porodičnim biznisom i njegovim čelnicima.

“Ona je 100 odsto neko ko može da uđe i svedoči“, rekao je Kevin Volas, advokat iz kancelarije državnog tužioca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ SUTRA dočekuje SARACINA

-Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak, 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom,…