Podeli vest

Misija Kfora ima fleksibilan položaj na terenu, koji se redovno prilagođava, na osnovu procene bezbednosne situacije, rečeno je danas Tanjugu u toj misiji povodom povlačenja njenih pripadnika iz neposrede blizine zgrade opštine Leposavić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

“Misija Kfora, predvođena NATO-om, ima fleksibilan položaj na terenu, koji se redovno prilagođava, na osnovu naše procene bezbednosne situacije. Ovo nam omogućava da se nosimo sa svakim izazovom koji može da se pojavi”, naveli su iz Kfora u pisanom odgovoru za Tanjug.

Kfor napominje da je u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine, da osigura bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na KiM i slobodu kretanja, kao treći bezbednosni odgovor, posle kosovske policije i Misije EU za vladavinu prava (EULEKS).

Dopisnik Tanjuga ranije danas je javio da se Kfor povukao sa položaja kod zgrade opštine Leposavić.

Kako je naveo, oko zgrade opštine Leposavić nema vozila Kfora, u krugu gde su do juče bila stacionirana, ali se tamo i dalje nalaze službena vozila specijalnih jedinica kosovske policije, dva policijska džipa i jedno oklopno vozilo.

Pripadnici Kfora bili su stacionirani od 29. maja prošle godine ispred opštine Leposavić do danas prepodne.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: