Podeli vest

Popilarni holivudski glumac Kijanu Rivs, sa svojim bendom “Dogstar” u kom svira bas gitaru, prvo je potvrđeno ime Arsenal Festa 2024., koji će biti održan od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, saopštila je direkcija ovog muzičkog festivala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Foto: PROMO Arsenal Fest/Ross Halfin

Uspešan glumac koji je već decenijama gotovo u vrhu planetarne popzlarnosti, ceo svet je oduševio svohim neposrednošću, skromnošću, humanošću, a krajem juna će predstaviti srpskoj publici manje poznatu, ali njemu veoma značajnu muzičku stranu svoje ličnosti.


Grupa “Dogstar” je alternativni bend iz Los Anđelesa koji, osim Kianu Rivsa na bas gitari, čine pevač i gitarista Bret Domrouz i bubnjar Robert Mejlhaus,. Oni su osnovali bend devedesetih godina, a obnovili su rad prošle godine i koncertnu aktivnosti posle pauze duge dve decenije.


“Dogstar” je objavio 2023. treći album “Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“ za svoju nezavisnu izdavačku kuću “Dillon Street Records”.


Prva dva izdanja, “Our Little Visionary” (1996) i “Happy Ending” (2000) obećavala su muzičku karijeru benda. Podsetimo, “Dogstar” je osnovan 1991, a četiri godine kasnije napustio ih je originalni pevač i gitarista Greg Miler, te je njegovu ulogu preuzeo do tada prateći vokal Domrouz.


Kijanu Rivs je u prvoj fazi rada benda bio holivudska zvezda u usponu, a sada mu se vraća kao jedan od najvećih svetskih glumaca u poslednjih barem 30 godina.
Tih godina bio je popularan kroz filmove “Moj privatni Ajdaho” Gasa van Santa, “Drakula” Frensisa Forda Kopile, “Mnogo vike ni oko čega” Keneta Brane, “Mlada krv”, “Zločin na talasima” Ketrin Bigelou, oba sa Patrikom Svejzijem, “Brzina” Jana de Bona, “Avanture Bila i Teda” 1-2, i kasnije ga je proslavio serijal – SF akciona trilogija “Matriks” braće Varčovski.


U poslednjem periodu stekao je novu slavu sa akcionim serijalom “Džon Vik”, iz četiri dela, a zaigrao je i u četvrtom nastavku “Matriksa” 2022, koji nije dostigao očekivani uspeh.


Povodom povratka rok benda “Dogstar” na muzičku scenu, Kianu Rivs je istakao da mu je obnavljanje rada grupe bilo u mislima već duže vreme.
“Nedostajalo mi je naše zajedničko stvaranje pesama, koncerti. Sva trojica smo rekli – radićemo ovo, hajde da snimamo album. Za mene je “Dogstar” strast kojoj sam se sa oduševljenjem vratio posle svih ovih godina”, naglasio je američki glumac.


Četrnaesto izdanje Arsenal Festa okupiće 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta, na tri bine. Ove godine, festival će ponovo biti održan u punom kapacitetu, jer je završena obnova dimnjaka u prostoru Kneževog arsenala, saopštila je organizacija festivala.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ