Podeli vest

Kineski automobilski brendovi učestvuju sa skoro jednom trećinom na ruskom auto tržištu, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vožnja auto
Foto:Shutterstock

Podaci šerovani onlajns britanskoj agenciji, znače da je ovaj sektor više od bilo kog drugog izložen rastućem uticaju Kine na rusku ekonomiju posle egzodusa zapadnih kompanija, navodi se u tekstu.

Prodaja novih putničkih i lakih komercijalnih vozila (LKV) u Rusiji pala je na godišnjem nivou za oko 61 posto, jer zapadne sankcije Moskvi ograničavaju pristup ruskim kompanijama nekim materijalima, a pad tražnje i visoke cene dodatno opterećuju ovaj sektor.

Međutim, prodaja putničkih automobila kineskih brendova, uključujući Haval,

Čeri i Gili je skočila na 16.138 jedinica u novembru, što je gotovo dva puta više od 8.235 jedinica u januaru, pri čemu je njihov tržišni udeo porastao na 31,3 posto sa 9,6 proenata, pokazuju podaci ruske analitičke agencije Autostat. Prodaja novih putničkih automobila i LKV u Rusiji je iznosila u novembru 46.403 jedinica, objavilo je Udruženje evropskih preduzeća (AEB), a ukupna prodaja u ovoj godini bi trebalo da dostigne oko 600.000 komada.

„Proizvodnja zapadnih marki automobila je mala, a mali je i uvoz, tako da je tržište podeljeno između ruske i kineske automobilske industrije“, rekao je za Rojters ruski automobilski analitičar Vladimir Bespalov.

Ruski proizvođači drže segment jeftinijih automobila s cenama od oko 1,5 miliona rubalja (23.961 dolara), a kineski osvajaju tržišnu nišu s cenama iznad 2,5 miliona rubalja (40.000 dolara) koju su držale zapadne kompanije koje su obustavile poslovanje ili napustile Rusiju nakon napada na Ukrajinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: