Podeli vest

Kompanija Tesla predstavila je danas novu verziju svog električnog automobila Model 3 na kineskom tržištu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/David Zalubowski, File

Kako se navodi u saopštenju kompanije, unapređeni Model 3 ima bolji akustični sistem, udobniji enterijer i dodatne erbegove, a na slikama spoljnog dela automobila se vidi da automobil ima i uglađeniji prednji deo i nove farove, prenosi Rojters.

Standardna verzija automobila ima domet vožnje od 606 kilometara, što je za oko devet odsto više nego domet osnovnog Modela 3 u Kini. Tesla nije dala nikakve detalje o baterijama za novi Model 3, ali osoba koja je upoznata sa situacijom je rekla da je u pitanju ista LFP baterija koja korišćena u osnovnoj verziji.

Veći domet nove verzije Modela 3 je posledica smanjenja težine automobila i poboljšanja njegovih karakteristika tako da pruža manji otpor vetru tokom vožnje, dodao je isti izvor. Početna cena vozila, koje će imati premijeru na sutrašnjem sajmu automobila u Pekingu, biće za 12 odsto veća nego što je cena osnovne verzije Modela 3.

Kina je najveće svetsko tržište električnih automobila i drugo najveće za Teslu posle SAD, a ovo je prvi put da je američka kompanija predstavila novi model svog vozila u Kini pre nego što je to učinila u SAD.

U Kini se Tesla suočava sa snažnom konkurencijom na tržištu koju predvodi kineski BYD. Kompanija Tesla je rekla da će predstaviti ovo vozilo na sajmu automobila u Minhenu, a za sada se ne zna kada će se poboljšani Model 3 pojaviti na tržištu u SAD.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: