Podeli vest

Peto izdanje muzičke manifestacije „Sanremo Giovani World Tour“, a drugi put u Srbiji, održano je na Kalemegdanu, gde su nastupili mladi italijanski umetnici – Martina Beltrami, Fiat 131, Nur i Manini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Od domaćih gostiju pevale su pop džez kantautorka Lena Kovačević i glumica Jelena Gavrilović, koja je ujedno imala ulogu domaćina muzičke večeri.

“Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene, preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava i italijanskih instituta za kulturu”, naglasila je Jelena Gavrilović.
Direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Roberto Činkota istakao je da je zadovoljan što već drugu godinu zaredom gostuje ovaj muzički projekat kao pravi karavan mladih talenata na turneji i tako se spajaju kultura i umetnost Srbije i Italije, kao i kroz nedavno održan Festival italijansko-srpskog filma.

Martina Beltrami je pevala klasike i svoje kompozicije – “Parlo di te”, “Aurora”, “Si è spento il sole”, “Luci accese” i dobila veliki aplauz kod publike na Kalemegdanu.

Nakon nje na scenu je izašao umetnik Fiat 131, pseudonim Alfreda Bruna, zapravo umetničko ime inspirisano automobilom njegovog dede Alfreda.

Fiat 131 je pevao isto kao drugi po dve svoje i dve pesme obrade – “Caramelle”, “Pupille”, “Notte prima degli Esami”, “Per sentirsi meno soli”, u stilu rep, hip hop i R’n’B muzike.

Pevačica Nur Ameli Moki je pevala svoje i klasik pesme – “Tua Amelie”, “Ma che freddo fa”, “Malafemmena”, a posebno je izdvojila svoj autorski rad “Cattive”, koji kao singl izlazi 6. oktobra.

Četvrti je bio muzičar Manini, pseudonim Alesija Mininija, koji je sinoć pevao “Nel blu dipinto di blu”, “Mille porte”, čuvenu baladu “Caruso”, i “Graffi”.

Četvoro mladih pevača – Martina Beltrami, Nur, Fiat 131 i Manini su svi zajedno na kraju pevali velike hitove “Azzurro”, “Che sarà”, “Sarà perché ti amo”, “Mamma Maria” i za kraj – legendarnu kompoziciju “L’italiano” Tota Kutunja.

Koncert drugu godinu zaredom organizuju Italijanski institut za kulturu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: