Podeli vest

Muzika iz Diznijevih crtanih filmova i koncerti londonskog vokalnog sastava The Queen’s Six i renomiranih džez muzičara Vasila Hadžimanova i Matije Dedića očekuju nas 31. decembra u Kolarčevoj zadužbini, saopštili su organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kolarac
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ ARHIVA

Poslednji dan odlazeće godine počinjemo u 11 koncertom za najmlađe iz ciklusa Mala škola bontona -Kako se sluša koncert kada ćemo se družiti sa našim dobro poznatim drugarom Milošem Milovanovićem, dok će u muzičkom delu nastupiti Nemanja Nikolić kvartet sa muzikom iz Diznijevih crtanih filmova.

Nakon koncerta za najmlađe, na Novogodi?njem matineu od 16 časova nas očekuju koncerti renomiranih domaćih i inostranih umetnika.

Na veliku scenu Kolarca najpre izlazi londonski The Queen’s Six (Kraljičina šestorka), vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, rasko?nih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Nakon gostiju iz Londona, nastupaju džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, koji iza sebe imaju brojne autorske albume i saradnju sa najvećim imenima džez i etno scene današnjice, muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez.

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić.

The Queen’s Six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godi?njicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Svi članovi The Queen’s Six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka.

Hor Kapele nastupa na oko osam službi nedeljno, kao i na privatnim i državnim događajima, često pred kraljevskom porodicom.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ