Podeli vest

Košarkaši Srbije doputovali su večeras na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu pošto su na Mundobasketu u Manili osvojili srebrnu medalju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Košarkaše Srbije je na aerodromu dočekalo više stotina navijača, uglavnom mladih. Navijači nose zastave Srbije, a neki su u dresovima nacionalnog tima.

Košarkaši Srbije krenuli su jutros iz Manile avionom kompanije Er Srbija “Mihajlo Pupin”.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na SP, pošto je u nedelju u finalu Mundobasketa poražena od selekcije Nemačke rezultatom 83:77.

Bogdanović: Presrećan sam, hvala na podršci; S. Jović: Verovali smo od početka

Presrećan sam što su ljudi došli u velikom broju, hvala im na tome, nadam da su uživali u igrama ovog tima”, rekao je kapiten košarkaške reprezentacije Bogdan Bogdanović na dočeku u Beogradu nakon osvojene srebrne medalje na Mundobasketu.

“Divna slika, hvala ovim ljudima”, kratko je rekao Bogdan dok su navijači skandirali njegovo ime.

Na pitanje Tanjuga da li se seća kako je na početku priprema, kada mnogi nisu verovali u tim, rekao da je stvarno srećan što je tu, rekao je: “Naravno, svaki dan sam to govorio tokom turnira”, nasmejao se vidno umorni kapiten.

Stefan Jović rekao je da su ponosni jer su od samog pčetka priprema verovali u ono što rade.

“Iskrenonismo očekivali ovakvu euforiju, hvala svima što su došli u ovolikom broju, sva podrška je stizala do nas i ostavili smo svaki atom snage sve do finala” Ja sam od 2014. godine, tu, u reprezentaciji i ovaj tim ima ma dušu, dodao je on.

“To je ono što ostaje za nama, ali ne mogu da zaboravim ni nemili događaj sa Borišom koji je nama dao energiju i poruke koje su stigle do nas su nam pomogle da “poginemo” na terenu i napravimo rezultat. Najvažnije je da je on dobro i hvala svima što je on dobro”, istakao je Jović i dodao da je veoma važno što je izboren plasman na Olimpijske igre. Vanja Marinković bio je u “blagom šoku” kada je stao pred navijače.

“Tek sad shvatam euforiju, nismo ni svesni šta smo napravili. Hvala svima, predivan osećaj”.

Filip Petrušev je rekao da je o medalji i dočeku sanjao kao dete. “Sjajno, još ne verujem. O ovome sam maštao kao mali. Medalja je veliki uspeh”, poručio je Petrušev.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: