Podeli vest

S obzirom na iskustva iz Popisa 2011, kao i iskustva zemalja u regionu, ne isključujemo mogućnost potencijalnog produžetka popisivanja u pojedinim opštinama, poručeno je iz RZS.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

popis
Foto: Shutterstock

Za 26 dana popisano je više od 5,85 miliona stanovnika Srbije, ovim tempom popisivanja očekuje se da popis bude završen u planiranom roku, a nije isključena mogućnost potencijalnog produžetka u pojedinim opštinama, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

U vanrednom saopštenju zbog, kako se navodi, neprofesionalnog izveštavanja portala Nova.rs, RZS navodi da je tokom 26 dana popisano više od 5.850.000 stanovnika, što je više od 85 odsto procenjenog broja stanovnika Republike Srbije.

“Broj popisanih stanovnika u beogradskim opštinama, kao što su Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac i Sopot, znatno je iznad nivoa Republike, dok su ostale beogradske opštine, poput Novog Beograda, Voždovca i Čukarice oko republičkog proseka”, navodi RZS.

Dodaju da će ovim tempom popis biti završen u planiranom roku.

“S obzirom na iskustva iz Popisa 2011, kao i iskustva zemalja u regionu, ne isključujemo mogućnost potencijalnog produžetka popisivanja u pojedinim opštinama”, poručeno je iz RZS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: