Trend života na kruzerima uzima maha. Računica je jasna- ne plaćate struju, vodu, komunalije, ne spremate, ne čistite, ne perete ne plaćate ni izlaske i sve to za manje od 2.500 evra mesečno. Ko su ljudi koji bukvalno žive na kruzerima?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

kruzer
Foto: Pixabay

Računovođa Anđelin Burk i njen suprug Ričard planirali su da svoje penzionerske dane provedu van gužve velikih gradova. Njihov prvobitni plan bio je, kao i kod većine penzionera, udobna kućica na selu. Taj san se potpuno promenio nakon jednog od njihovih prvih zajedničkih krstarenja.

Na putu ka Italiji na jednom od kruzera pedesettrogodišnja Anđelin, računovođa, zaključila je da ona i njen suprug mogu da žive svoj način života iz snova zahvaljujući kombinaciji ušteđevine i očekivane prodaje svog doma, u američkom gradu Sijetlu.

Njen proračun pokazao je da za manje od 40 evra po osobi dnevno mogu živeti na kruzerima. Računicu je ovaj bračni par pretvorio u stvarnost i od 2001. godine živi na kruzerima i upoznaje svet.

Anđelin i Ričard nisu jedni par koji je doneo ovakvu odluku. Na sličan način života odlučili su se i drugi parovi u penziji, ali je život na kruzeru sve popularniji i među programerima.

Prepoznajući ovaj trend kompanija za krstarenje Life at Sea Cruises organizovala je trogodišnje krstarenje od 130.000 milja za 30.000 dolara po osobi godišnje, piše CNN.

Ova kompanija otvorila je rezervacije za trogodišnje putovanje brodom MV Gemini, koji isplovljava iz Istanbula 1. novembra.

Kompanija, koja ima 30-godišnju u industriji krstarenja, obećava da će obići 375 luka širom sveta svijeta, posećujući 135 zemalja i svih sedam kontinenata.

Zbog nove prirode putovanja, uz tradicionalne sadržaje brodova za krstarenje poput restorana i zabave, Gemini će također biti opremljen za rad na daljinu.

Kompanija obećava poslovni centar punog opsega sa sobama za sastanke, 14 ureda i poslovnu knjižnicu uz besplatan pristup, besplatni Wi-Fi velike brzine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: