Podeli vest

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je, nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na severu Kosova i Metohije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lajčak
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

“Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na severu Kosova”, napisao je Lajčak na Fejsbuku. Dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za naredne mesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

“Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, preneli jedni drugima ocene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete”, naveo je Lajčak.

On je dodao da će posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, “ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i svetska politička dešavanja”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: