Podeli vest

Dogodilo se – osnivač Mete Mark Zuckerberg pokrenuo je novu društvenu mrežu Threads koja liči na Twitter i time zadao novi udarac Ilonu Masku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

TikTok
Foto: Shutterstock

“Učinimo ovo. Dobrodošli u Threads”, napisao je Zuckerberg u svojoj prvoj objavi na novoj aplikaciji i stavio simbol plamena.

Ova društvena mreža, slično kao i Twitter, sadrži kratke tekstualne objave koje korisnici mogu lajkovati, “rethreadovati” objavljivati i na njih odgovarati.

Postovi mogu biti dugi do 500 karaktera i uključivati linkove, fotografije i video zapise u trajanju do pet minuta,baš kao što je Meta ranije najavila.

Zukerberg je rekao je da je aplikacija zabeležila pet miliona prijava u prva četiri sata postojanja.

Iako je Threads pokrenut kao samostalna aplikacija, korisnici se mogu prijaviti pomoću svog naloga na instagramu i to je glavna prednost ove aplikacije za koju smatraju da će “ubiti pticu”, drugačije rečeno uništiti Twitter Ilona Maksa.

I upravo vest o lansiranju ove mreže navela je milijardere da se na mrežama našale, ili možda ne, o fizičkom obračunu.

Mediji nedeljama pišu o fizičkom obračunu između vlasnika Instagrama i Twittera koji bi mogao da se odigra u Koloseumu.

Da li će se taj fizički obračun odigrati nije do kraja jasno, ono što jeste jasno da je borba na tržištu već počela.

Borba na tržištu- Vođstvo Zukerberga

Deonice Mete su u sredu porasle za tri posto pre lansiranja Threadsa, nadmašivši dobitke konkurentskih tehnoloških kompanija dok je šire tržište palo.

Iako se ovo čini kao mala pobeda, Zukerberg će očito ići dalje.

Zuckerberg se u objavama na Threadsu obratio vlasniku Twittera.

“Mislim da bi trebala postojati aplikacija za javne razgovore s više od milijardu ljudi. Twitter je imao priliku to učiniti, ali nije uspeo. Nadam se da mi hoćemo”, napisao je.

Iako je ovo veliki udarac za Maska i Twitter ne treba zaboraviti da je Zukerberg bio uspešan kada je kreirao Facebook i Instagram ali da je u međuvremenu pokrenuo nekoliko aplikacija koje su, nakon epohalne najave, na kraju bile totalni fijasko i danas im više niko ni ime ne pamti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: