Podeli vest

Pop pevač Elton Džon nastupiće poslednji put u Velikoj Britaniji na poznatom muzičkom festivalu Glastonberi sledećeg leta, u okviru velike svetske oproštajne turneje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KLAVIR
Foto: Pixabay

Britanski muzičar je rekao da bi pojavljivanje na bini Piramida poslednje noći festivala 2023. godine bio savršen način da se pokloni Britaniji.

Džon (75) približava se kraju svetske oproštajne turneje pod nazivom “Farewell Yellow Brick Road”, koju je organizovao posle više od 50 godina karijere. Elton Džon je jedan od umetnika koji je ostvario jednu od najboljih prodaja svih vremena prodajom većom od 300 miliona nosača zvuka, a nikada nije svirao na vodećim britanskim muzičkim festivalima.

Pevač je imao svoj prvi veliki hit 1970. sa “Your Song”, iste godine kada je održan prvi festival u Glastonberiju u jugozapadnoj Engleskoj, a kada su ulaznice koštale jednu funtu i kada se pilo besplatno mleko sa farme.

Ulaznice za događaj 2023. rasprodate su za nešto više od jednog sata, preneo je Rojters.

Oproštajna turneja trebalo je da traje od septembra 2018. do 2021, na pet kontinenata i sa više od 350 nastupa, ali je promenjen raspored zbog pandemije i Džonovih problemima sa kukovima, podseća britanska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: