Podeli vest

Šef privatne vojne kompanije”Vagner” Jevgenij Prigožin nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandara Lukašenko.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

“Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. Gde je jutros? Možda je ujutro otišao u Moskvu”, rekao je Lukašenko u susretu s novinarima. Dodao je da su, prema obaveštenjima koja je jutros dobio, borci “Vagnera” u logorima u koje su došli nakon povlačenja sa fronta radi oporavka, prenosi Belta.

Lukašenko je rekao da se „Vagner”, ako bude raspoređen u Belorusiji, “može koristiti za odbranu zemlje”.

“Mene apsolutno nije briga i ne brinem da ćemo rasporediti određeni broj ovih boraca. Štaviše, oni će biti raspoređeni pod određenim uslovima. Glavni uslov je da, ako treba da koristimo ovu jedinicu za odbranu države, odmah će se aktivirati”, naveo je Lukašenko.

Beloruski lider je 27. juna potvrdio da je Prigožin stigao u Belorusiju, nakon prekinute pobune u Rusiji.

Lukašenko je 24. juna vodio pregovore sa Prigožinom kako bi okončao oružanu pobunu i marša na Moskvu.

Pregovori su trajali ceo dan, a kao rezultat toga, strane su saglasile da je neprihvatljivo krvoproliće na teritoriji Rusije.

Prigožin je prihvatio predlog beloruskog lidera o zaustavljanju napredovanja Vagnerovih oružanih jedinica preko teritorije Rusije i o daljim koracima za deeskalaciju tenzija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: