Podeli vest

Zahlađenje je već stiglo i i jak severozapadni vetar, ali meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Slobodan Sovilj kaže da nam se miholjsko leto uskoro vraća

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

On je za Tanjug naveo da se na vrhovima planina iznad 1.500 metara nadmorske visine može očekivati i provejavanje snega, ali, kako je istakao, to će biti simbolične kratkotrajne snežne padavine, a ne pravi sneg.

“Zahlađenje sa kišom, ali bez velike količine padavina, potrajaće do srede, do kada će biti znatno hladnija jutra. Najhladnije će biti jutro u utorak, kada će minimalne temperature biti od nula do pet stepeni i trebalo bi računati na pojavu prizemnih mrazeva, a maksimalne temperature u većini krajeva će biti oko 15, 16 stepeni”, rekao je Sovilj.

Dodao je da se od četvrtka očekuje nagli porast temperature, što će usloviti južna strujanja iz Sredozemlja, pa će u petak biti i do 30 stepeni.

Prema njegovim rečima, za vikend se najavljuje manji pad temperature, ali će i dalje biti toplije od proseka za ovo doba godine.

Govoreći o tome kakvo se vreme očekuje narednih meseci, Sovilj je rekao da će i u novembru temperatura biti iznad proseka za ovaj mesec i to za oko dva stepena, da je očekivati da bude nekoliko mraznih dana i u nižim predelima, a da će padavine biti malo učestalije nego u septembru i oktobru.

“Biće povremeno naoblačenja, kiše, a novembarska količina padavina se procenjuje na 40 do 70 mm u nižim predelima, što je u granicama prosečnih vrednosti. Što se zime tiče, za decembar, januar i februar prognoziramo česte padavine uz takođe česte temperaturne oscilacije, ali zima neće biti previše hladna”, rekao je on.

Dodao je da se narednih meseci može očekivati i češća pojava košave.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: