Podeli vest

Za sve one koji su na dijeti konzistentnost i vrsta hrane su bitni, a nutricionisti tvrde da je izuzetno važno i vreme ručka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay

Zapravo, ono što jedete za ručak jednako je važno za gubitak težine kao i vreme kada ga jedete, kaže Dr. Rekhi B. Kumar direktorka Fonda za medicinski podržani gubitak težine

Metabolizam i cirkadijani ritmovi takođe igraju ulogu i trebali bi se uzeti u obzir kada se trudite da poboljšate svoju kondiciju, kaže Kumar za Yahoo Life.

Kako tačno uskladiti vreme ručka sa prirodnim ritmom tela i koje je najbolje vreme za ručak ako pokušavate da izgubite težinu?

Opšte rečeno, Dr. Kumar kaže da je najbolje jesti ručak između 10:00 i 14:00 časova, ili otprilike 4-5 sati nakon doručka kako biste održali stabilan nivo šećera u krvi i obezbedili da ne preterujete tokom ručka. To znači da ako doručkujete oko 8:00 časova, trebalo bi da planirate ručak oko 12:00 ili 13:00 časova.

Nedavno istraživanje Northwestern Medicine podržava ovu metodologiju, ističući da bi večera trebala da ide u istom rasporedu kao i prethodni obroci, tako da između ručka i večere ne prođe više od četiri do pet sati.

“Ako vam je potrebna užina da vas premosti do sledećeg obroka, vodite računa o veličini porcije kako biste izbegli prejedanje”, objašnjava Dr. Kumar.

“I pokušajte da jedete nešto sa proteinima, kao što je pola šolje sira sa borovnicama ili šaka badema sa niskomasnim sirom.”


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: